Waarom voel ik me toch soms zo onrustig in mijn hoofd.

Vandaag een mooi coach gesprek gehad met mijn eigen coach. Ja ook ik wordt gecoacht. Het onderwerp van vandaag was dat ik soms zo onrustig in mijn hoofd ben. Ik zit dan letterlijk in mijn hoofd. Ik ben dan aan het malen en in conclaaf met mijn ikken die elkaar tegenspreken. Voor mij is de reden dat ik een enorme bewijsdrang heb en een angst om te falen. Mijn innerlijke ik die me verteld dat ik goed bezig ben en goed ben in het geen ik doe, wordt tegengesproken door mijn andere innerlijke ik die me verteld dat ik het niet kan en maar beter kan stoppen voordat een ander er wat van gaat vinden. De tweede stem is een stem die me beschermd heeft in de afgelopen jaren on falen en pijn te voor komen. Hij is waarschijnlijk in mijn hoofd gekomen tijdens mijn kinderjaren. Ik weet ook wel waar deze stem vandaan komt, komikgaande weg het gesprek achter. Deze beschermingsengel heeft er echter wel vaak voor gezorgd dat ik ergens niet aan durfde te beginnen, of dat ik zaken niet afmaakte. Maar nu dan. Ga ik dan maar “weer“ stoppen, omdat er nu van alles moois in mijn leven staat te gebeuren en er een hoop mooie nieuwe uitdagingen aan zitten te komen? 

De laatste tijd maak ik steeds meer keuzes voor mezelf en ben ik hard bezig om mijn droom en missie te verwezenlijken. Dit zorgt dus geregeld voor deze onrust van discussies in mijn hoofd. Echter ga ik de uitdagingen nu wel aan en accepteer ik dat ik ook wel eens de mist in ga. Dus alsjeblieft als ik een foutje maak en laat ik je voorbeeld zijn dat dit mag en bij het leven hoort.

Ik ben Gert-Jan. Ik ben een coach voor mensen die werken in zorg en welzijn. En ik ben er voor jou wanneer jij voelt dat ik je kan helpen.

Je voelt je onzeker, je bent bang om te falen. Je zegt vaak tegen jezelf dat je het toch niet kan. Je begint ergens aan maar maakt het niet af. Je vindt het geluk van een ander mooier dan dat van je zelf. Nee zeggen is niet iets wat normaal voor je voelt. Je voelt je vaak moe en misschien wel depressief. Je wilt wel een andere baan maar weet niet welke. Nieuwe stappen zetten is voor jou heel moeilijk. Keuzes maken blijft een probleem. Je verantwoordelijkheidsgevoel is heel groot, maar vooral voor ander.
Heb jij weleens het gevoel dat je uit balans bent? Dat je steeds vaker last hebt van lichamelijke klachten?  Raak je wel eens stukjes kwijt? Droom je vaker weg tijdens een vergadering? Ben je steeds vaker de focus kwijt? Je pakt dan even een paar dagen rust en gaat vrolijk weer verder? En komt dan steeds weer op het zelfde punt terecht.
Herken je dit bij jezelf?
Wel ik kan je zeggen dat ik dit zeker herken. Jaren lang heb ik hiermee gestoeid. Opstaan en weer doorgaan en weer opnieuw vallen. Zelfs een burn-out zette me niet “echt“ op het juiste pad. Ook daarna bleef ik aanlopen tegen mijn eigen valkuilen. Maar nu heb ik de knop om weten te zetten. Ik heb trainingen en scholingen gevolgd, boeken gelezen en heb heel veel over mezelf geleerd. De allerbelangrijkste les in dit proces is geweest om mezelf op 1 te zetten. Ik kan je zeggen dat dit een doorlopend proces is en dat ik iedere dag nog weer opnieuw leer. Maar zolang ik mijn gevoel en hart volg zit ik op de juiste route. Tuurlijk zit ik soms in de put, maar ik kom er weer in volle bloei uit.
Misschien herken je, je in het geen hier beschreven is.
Wil je verder en je patronen doorbreken? Wil jij jezelf echt leren kennen? Wil je vol vertrouwen en plezier in het leven staan? Wil je keuzes voor je zelf nu eindelijk wel maken? Ik kan je daarbij helpen.
Gun je zelf een coach die jou in je kracht en ontwikkeling laat komen.
Ontwerp zonder titel (10)