Het Kompas voor jouw weg uit een burn-out..

Beckum

Vaak ga ik met de coachee op zoek naar de roots waar komt diegene vandaag, waar ben je in de kern thuis. Voor mij is dit de omgeving van Hengelo. Hier ligt de bron van mijn bestaan. Ieder jaar komen we hier terug voor een familie dag. Jong en oud voelt zich hier thuis. Mooi hoe deze verbindingen werken.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is de fase die komt na een langdurige periode van stress en (over)spanning. De roofbouw die je jaren lang op je geest en lichaam hebt losgelaten. Een Burn-out zorgt voor zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Je voelt je letterlijk ‘opgebrand’. Een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar je zal het ook duidelijk voelen in je lichaam.

Een burn-out krijg je niet alleen door werkstress, maar ontstaat ook door spanningen in de privésfeer. Vaak is het de combinatie van die twee dat je te veel wordt. Zowel jongeren als volwassenen kunnen burn-out klachten krijgen.

Bij een burn-out zijn vaak zowel je fysieke als mentale energiereserves volledig ‘opgebrand’. Je merkt dat je in het begin hier vaak nog wel mee om kunt gaan. Je werkt bijvoorbeeld door de vermoeidheid heen. Na een tijdje lukt dat niet meer en zijn zelfs de meest alledaagse taken een immense opgave. 

Voor mij is het in 2010 geweest dat ik een burn-out gehad. Een vervelende ervaring, van onzekerheid, pijn, gevoel van falen, niet meer kunnen zo moe en continue overprikkeling. Ik heb er heel hard voor moeten knokken om de burn-out achter me te kunnen laten, maar het is me wel gelukt. Inmiddels heb ik de juiste tools in huis om het vertrouwen te hebben niet meer terug te vallen in mijn oude gedrag. Tuurlijk loop ik nog wel eens in mijn valkuilen, maar nu heb ik een reminder die me laat weten dat ik er weer uit mag komen en hoe. 

Dat is ook een burn-out. Kom je door je burn-out heen, dan kan het een kado zijn omdat je een zelfontdekking gedaan hebt. 

Met mijn ervaring en expertise kan ik ook jou begeleiden uit je burn-out te komen en kunnen we samen op zoek naar jou handvaten dat dit zo blijft.

Kom maar op!

0H5A4701
0H5A4189-2

Je hebt vervelende gebeurtenissen meegemaakt in je leven, zoals bijvoorbeeld een scheiding, een overleden geliefde, of een traumatische ervaring. Als kind ben je misschien gepest of buitengesloten. Het zijn gebeurtenissen die vandaag de dag nog steeds kunnen partenspelen. Het kan ook zijn dat je, je al van kleins af aan heel verantwoordelijk hebt gevoeld voor de last van een ander en het zit in je om deze last over te nemen. Het is nou eenmaal je karakter dat je zorgzaam bent en anderen altijd wil helpen. Je pakt niet alleen je eigen hooi op de vork, maar ook dat van anderen.

Burn-out Preventie

Je bent steeds vaker moe, je krijgt last van lichamelijke klachten, bent sneller geprikkeld en vergeet dingen. 

Het lukt je steeds lastiger om rust te pakken en bent het type van Vooral doorgaan en niet zeuren.

Jaarlijks hebben duizenden mensen in Nederland te maken met burn-out klachten. Deze mensen zitten nog niet in een burn-out, maar wanneer ze doorgaan zoals ze het op het moment doen dan is de kans groot dat dit wel gebeurd.

Door mijn speciaal ontwikkelde methode, “Positief Egoisme” ga je meer aan jezelf denken waardoor je doet wat belangrijk voor jou is. Je leert hoe je beter voor jezelf mag gaan zorgen en voorkomt zo een hoop persoonlijk gedoe.

Laat me jouw, je medewerkers of je teams coachen op het juiste pad.
Iedereen heeft zijn rugtas met gedoe uit het verleden, maar laat deze maar eens los op je schouder hangen en zie het mooie perspectief dat je voor je hebt!

0H5A4558