Wie is Gert-Jan

In het bos coachen

Ik beloof jou dat ik de juiste omgeving voor je creëer, waarin jij jezelf mag zijn.

He, hallo mijn naam is Gert-Jan Hilbrink.
Samen met mijn gezin woon ik in de dorpskern van het Midden- Limburgse Heel.

Als coach werk ik vanuit mijn gevoel en weet ik op intuïtie de juiste prikkelende vragen te stellen en de juiste snaar te raken. Gecombineerd met oprechte interesse, kennis, een scherp luisterend oor en een dosis humor weet ik coachklanten aan te zetten tot bewustwording en persoonlijke groei.

Naast dat ik coach ben, werk ik sinds 2000 in de zorgsector. in 2021 ben ik uit loondienst gegaan en ben ik als zzper in de zorg door gegaan. Zo heb ik tijd en ruimte voor mezelf georganiseerd om de praktijk op te bouwen. In de zorg werken veel sensitieve mensen werken met hard voor de medemens.
Vaak cijferen we ons weg omdat we ergens de ander belangrijk vinden.

En net als velen collega`s ben ik op een bepaald punt in mijn leven mezelf tegengekomen.

Ik nam te veel hooi op mijn vork, en voelde me ontzettend verantwoordelijk.
Ik wilde alles goed doen, waarna ik uiteindelijk een faalgevoel kreeg omdat dit niet lukte.
Nee zeggen was lastig, waardoor ik werk op me nam waarvoor ik niet in de wieg was gelegd.
Ik schaamde me en mijn zelfcompassie was ver te zoeken.
Omdat ik anderen niet met mijn gevoel wilde belasten, werd ik steeds meer gesloten. Vaker was ik moe en chagrijnig. 

Uiteindelijk was het gevolg dat ik in 2010 een burn-out kreeg. Compleet uitgeblust en vastgelopen was ik.
Mijn contract werd niet verlengt en ik werd vader van mijn eerste dochter. Ik zat compleet in de put. Ik schaamde me ten aanzien van mijn familie, voelde me ontzettend verantwoordelijk voor de financiële toestand als aankomend vader maar was lichamelijk op.

Mij heeft destijds de juiste coach geholpen om weer op het juiste pad te komen. Het heeft me bewust gemaakt, van wat goed voor mij is en hoe belangrijk het is om daarvoor te kiezen.
Ik werd me bewust dat ik mezelf mocht accepteren en liefhebben zoals ik ben en dat ik dus niet alles kan.
Ook heb ik geleerd om me uit te spreken en niet op te kroppen wanneer het over mijn gevoel gaat. 

 

Er is veel gebeurd sindsdien.
Na mijn ontslag, kreeg ik rust en was een mooie bijkomstigheid dat ik thuis was tijdens de eerste maanden na de geboorte van mijn 1e dochter.
Ik heb hard aan mezelf gewerkt met een coach en kon na 6 maanden echt thuis te zijn geweest, starten met een nieuwe baan. 
Voor mij is deze burn-out een harde klap voor mijn kop geweest, maar ook een geweldig cadeau omdat ik mezelf opnieuw heb leren kennen.
De jaren na mijn Burn-out ben ik mezelf echt nog wel eens tegen gekomen, maar hierdoor werd ik me ook wel steeds meer bewust van mijn kwaliteiten en valkuilen. Met een coachopleiding in 2020, ben ik echt iets gaan doen waarbij ik me goed voel. Ik heb begin 2021 ontslag genomen en ben voor mezelf gestart. Ik heb in mijn lange carrière om me heen gezien waar zorgprofessionals tegen aanlopen. Liefst 1 op de 6 mensen in deze mooie sector ervaart stress en burn-out klachten.

Ik bepaal nu zelf wat ik wel en vooral ook niet doe. Langzaam bouw ik af in de zorgsector en heb ik steeds meer leuke coach opdrachten. Ik ben dan ook trots dat ik deze stap heb durven zetten en ben geïnspireerd om met mijn coachklanten op zoek te gaan naar waar hun passie ligt.

met koffie